Közélet

A KDNP örül az osztrák vasárnapi zárva tartásnak

A KDNP üdvözöli az osztrák alkotmánybíróság döntését, amellyel társadalompolitikai okokból elutasította az üzletek vasárnapi nyitva tartását akarók keresetét, megvédve a szabad vasárnapot - közölte Semjén Zsolt pártelnök csütörtökön az MTI-vel.

Úgy értékeli, az alkotmánybíróság elutasító ítélete erőteljesen védi a vasárnapi pihenőnapot, amely a családok nyugalmát és együttlétét szolgálja. "Minden európai társadalomban megvan a heti pihenőnap, amelyet vallási, pihenési vagy társadalom- és családpolitikai alapon határoztak meg", és ez felülír minden más érdeket, például a multinacionális cégek profitérdekét - áll a közleményben.

A KDNP példaértékűnek tartja az osztrák szociáldemokrata politikusok és szakszervezetek hiteles munkásvédelmi fellépését, "amiből a magyarországiak is tanulhatnának".

A kormánypárt szerint bebizonyosodott, hogy "teljes mértékben valótlan volt Demján Sándor és Dávid Ferenc (VOSZ) és Gaskó István (Liga Szakszervezet) riogatása és politikai célzatú hisztériakeltése az elbocsátásokról és a forgalom jelentős visszaeséséről".

"A KDNP keresztényszociális elkötelezettsége alapján minden velünk szembeni gyűlöletkeltés és gyalázkodás ellenére halad előre – az immár az osztrák alkotmánybíróság által is megerősített - úton" - zárul Semjén Zsolt közleménye.

vasárnapi zárvatartás KDNP
Kapcsolódó cikkek