Közélet

Az iwiw-alapító új közösségi oldalt indított el

A populus.hu-ra azokat várják, akik aktívan kívánnak foglalkozni a közügyekkel. Az első téma a kerékbilincselés kérdése - írja a hír24.

„Fogjunk össze és oldjunk meg helyi, megyei vagy országos szintű, problémás, rosszul működő közügyeket. Tapasztaljuk meg, hogy ha nem csak beszélünk róla, hanem közösen teszünk is a megoldás érdekében, eredményeket lehet elérni. A populus.hu online eszközöket, felületet biztosít erre" – mutatkozik be főoldalán az új közösségi oldal, amelynek létrehozásáról Várady Zsolt iwiw-alapító a Most Mi január 2-ai tüntetésén beszélt először a nyilvánosság előtt - írja a Hír24.

A honlapon olyan, az államhoz, annak intézményeihez köthető közügyek jelennek meg, melyek problémásak, hibásan működnek. Ebbe nem tartoznak bele sem magánszemélyekre, sem civil szervezetekre / szerveződésekre vonatkozó ügyek, felvetett problémák – írják.

A populus.hu még moderált formában működik, tehát csak előzetes ellenőrzés után kerülnek ki a nehezményezett ügyek az oldalra. Jelenleg a kerékbilincselésről, illetve arról oszthatják meg a gondolataikat egymással a felhasználók, hogy nagyságrendileg mennyibe kerül az ország gazdasági szervezeteinek, hogy a munkavállalók után fizetendő adókat és járulékokat egy helyett, öt számlára kell utalni a felé. Utóbbit ki is számolhatják a honlapon - írja a hír24.

várady zsolt iwiw populus.hu közösségi oldal
Kapcsolódó cikkek