Közélet

Felszámolja a menekülttáborokat a kormány

A Körmendre és a Szentgotthárdra tervezett sátortáborok kivételével valamennyi nyitott és őrzött menekülttábort megszünteti a közeljövőben a kormány - írja a Magyar Nemzet.

A déli és a keleti határnál fekvő migrációs központok − nagyfai, kiskunhalasi, békéscsabai, nyírbátori − mellett a Bécskén és Vámosszabadiban található befogadóállomásokat is bezárja - írja a lap. Két befogadóállomás marad, Körmend és Szentgotthárd, több nem kell - nyilatkozta a lapnak Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője, aki hozzátette, hogy a nagyfai állomást folyamatosan ürítik ki.

Az azonban nem látszik egyelőre, hogy mi lesz a menekültekkel: csak Vámosszabadiban, Bicskén és Nagyfán 1200-an voltak az elmúlt hetekben, ami eleve több, mint a hivatalos befogadóképesség. A Magyar Nemzet információi szerint a büntetés-végrehajtási intézményekben sincs már túl sok hely, ahol menekülteket helyeztek el.

Körmenden és a Szentgotthárdon viszont 600-700 fős sátortábort tervez nyitni a kormány. A parlament szerdai ülésén elnapolták a migrációval összefüggő előterjesztés általános vitáját.

sátortábor körmend Szentgotthárd
Kapcsolódó cikkek