Közélet

Napi kétmillióba kerül az MNB-ingatlanok fenntartása

Az MNB és alapítványai különleges ingatlanokat gyűjtöttek csokorba az elmúlt időszakban. Az idén csak az Eiffel Palace és a tiszaroffi kastély tervezett beruházásai­nak finanszírozása és az ingatlanok fenntartása csaknem kétmillió forintba kerül naponta - írja a Népszabadság.

Több mint 1,8 milliárd forintot emészt fel az idén a Magyar Nemzeti Bank tulajdonában álló ingatlanok fenntartása és felújítása. Igaz, ebben az összegben benne van a jegybank központi épületének üzemeltetési költsége, és az ország készpénzraktáraként funkcionáló soroksári központ működtetése is.

A költségek több mint harmadát viszont a Bajcsy-Zsilinszky úti luxusirodaház, az Eiffel Palace és a tiszaroffi kastély üzemeltetésére, karbantartására, állagmegóvására, illetve felújítására fordított összeg teszi ki – derül ki az MNB Népszabadságnak küldött válaszából.

Az Eiffel Palace fenntartása csaknem 200 millió forintba, a tiszaroffi kastélyé 63 millióba kerül ebben az évben. Az előbbi esetében további több mint 380 millió forintot fordítanak új beruházásokra, az utóbbinál pedig 46 millió forint szerepel ugyanebben a sorban, azaz a két ingatlan összesen mintegy 690 millió forintjába kerül idén az adófizetőknek - a cikk teljes egészében a Nol.hu oldalán olvasható.

eiffel palace MNB
Kapcsolódó cikkek