Közélet

Balog szerint a luxemburgi külügyminiszternek fogalma sincs Magyarországról

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter "jelentéktelen" szavai, Magyarországgal szemben megfogalmazott bírálata csak annyiban érdekes, hogy megmutatja, "mennyire tanácstalanok azok az emberek, akik az európai politikát akarják ma megtestesíteni" - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak.

Balog Zoltán hangsúlyozta: Jean Asselborn bírálata jelzi, hogy durva vádaskodás és bűnbakkeresés zajlik a válaszok keresése helyett egy olyan válság közepette, amely megrázza Európát, és amelynek megoldásához Magyarország igyekszik hozzájárulni.

Jean Asselbornnak "fogalma sincs" Magyarországról, úgy tűnik, számára ott ér véget Európa, ahol egykor a vasfüggöny volt - tette hozzá az emberi erőforrások minisztere.

Aláhúzta: Magyarország volt az egyetlen uniós tagállam, amely készen állt maradéktalanul betartani a schengeni és a dublini szabályokat, és a genfi menekültügyi egyezmény előírásait. A határok illegális átlépésének megakadályozása nem jelent embertelenséget - mondta.

Balog Zoltán Jean Asselborn
Kapcsolódó cikkek