Közélet

Nemzetközi karrier várja a magyar joghallgatókat is

Nemzetközi karrier várja a legtehetségesebb magyar joghallgatókat a Baker & McKenzie ügyvédi iroda világszerte meghirdetett versenyén.

A nemzetközi jog iránt érdeklődő fiatal jogászoknak kínál gyakorlati pozíciót a Baker&McKenzie ügyvédi iroda. A december 19-ig leadható pályázatok eredményeként tíz kiemelkedő tudású fiatal jogász kap nemzetközi gyakorlati lehetőséget, amely során elismert jogi szakértőkkel dolgozhatnak majd együtt.

A Baker & McKenzie budapesti irodája idén immáron harmadik éve részt vesz a programban. Az elmúlt két évben a magyar iroda jelöltje mindig bekerült a globálisan kiválasztott tíz legjobban teljesítő joghallgató közé. A versenyre azon magyarországi joghallgatók és frissen végzett jogászok jelentkezését várják, akik nemzetközi karrierben gondolkodnak.

A 12 hetes gyakornoki program egyik részét a fogadó (magyarországi jelentkezők esetében a budapesti), fennmaradó részét pedig egy másik európai Baker & McKenzie-irodában tölthetik el a legjobban szereplők. A program során legkiválóbbnak bizonyulók pedig akár ügyvédjelöltként is folytathatják karrierjüket az irodánál. A magyarországi iroda a tehetséggondozás és a megfelelő utánpótlás biztosítása érdekében a nemzetközi program mellett saját, hathetes gyakornoki programot is működtet.

A programban évről évre a legkiemelkedőbb eredményekkel rendelkező, nemzetközi és európai jog iránt érdeklődő, felsőoktatási-tudományos eredményeket is elérő fiatal jogászok vesznek részt.

Baker & McKenzie
Kapcsolódó cikkek