Közélet

Mintegy 13 millió oldalnyi titkos dokumentumot hozott nyilvánosságra a CIA

UFO megfigyelésekről, titkosszolgálati adatokról, pszichiátriai kísérletekről és különböző kutatásokról szóló dokumentumokat hozott nyilvánosságra a CIA. Mintegy 13 millió oldalnyi terjedelemben összesen 800 ezer aktát hozott nyilvánosságra az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség – írja mai cikkében a BBC.

A kevésbé szokványos dokumentumok között szó van a Stargate programról is, melynek keretében olyan emberek mentális erejét és különböző természetfeletti képességeit vizsgálták, mint Uri Geller.

A feljegyzésekből kiderül, hogy Geller képes volt részben lerajzolni ugyanazt a képet, amit egy másik szobában már elkészítettek úgy, hogy ő azt nem látta.
A dokumentumok tartalmaznak tovább repülő csészealjakról és láthatatlan tinta elkészítéséről szóló adatokat is – áll a BBC cikkében.

Az információknak a nagy része már az 1990-es évektől nyilvános volt, azonban rendkívül nehezen lehetett elérni azokat; az adatok négy számítógépen voltak hozzáférhetők korlátozott időben.

A CIA tavaly novemberben jelentette be, hogy minden eddig titkosított dokumentumot nyilvánosságra fogja hozni, ami elérhető lesz az Ügynökség honlapján.

Mintegy 13 millió oldalnyi terjedelemben összesen 800 ezer aktát hozott nyilvánosságra az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség – írja mai cikkében a BBC. VG Online Az eddig titkos dokumentumok földönkívüliekről is szólnak Fotó: AFP -->

ufo CIA titkosított dokumentumok
Kapcsolódó cikkek