Közélet

Defibrillátorokra ruházott be Arena Plazaban

Három új, könnyen kezelhető AED Plus típusú defibrillátort helyeztek el az Arena Plaza bevásárlóközpont területén.

Három új, könnyen kezelhető AED Plus típusú defibrillátort helyeztek el az Arena Plaza bevásárlóközpont területén – adta hírül a cég egy sajtóközleményben. Az újraélesztő készülékek érkezésével egy időben a pláza munkatársai speciális szakoktatáson vettek részt, hogy szükség esetén életet menthessenek.

Az eszközök beszerzésére azért volt szükség, mert a bevásárlóközpontban hetente több tízezer látogató fordul meg, akiknek biztonságáért felelősséggel tartozunk – mondta el Balla Erna, az Arena Plaza center menedzsere. Hozzátette: bízik benne, hogy nem lesz szükség az új defibrillátorok használatára, de korszerű eszközeivel a pláza segíteni tud, ha mégis baj történne.

Hirtelen szívleállás esetén egyébként 4-5 perc elteltével már visszafordíthatatlan idegrendszeri károsodások alakulnak ki – megfelelő orvosi segítség csak a legritkább esetben áll azonnal rendelkezésre. Az alapszintű újraélesztésben kulcsszerepe van a helyszínen tartózkodóknak: minél gyorsabban kezdődik az újraélesztés, annál nagyobb a túlélés esélye – tért ki rá a sajtóközlemény.

Aréna defibrillátor beruházás pláza
Kapcsolódó cikkek