Közélet

Ennyiből fejlődhet a természet hazánkban

Több mint hatvanmilliárd forintot fordít a kormány az uniós fejlesztési ciklusban természetvédelmi célú fejlesztésekre.

Több mint hatvanmilliárd forintot fordít a kormány az uniós fejlesztési ciklusban természetvédelmi célú fejlesztésekre – jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára pénteken Tihanyban, a 13. Levendula fesztivál megnyitóján.

Forrás: AFP

Rácz András a vasárnapig tartó rendezvényen kiemelte, a ciklusban rendelkezésre álló összeg jóval meghaladja a megelőző időszak hasonló célokra felhasznált forrásait. Emlékeztetett: 2014-ig csaknem 36 milliárd forintból 92 természetvédelmi célú projekttel mintegy százezer hektár védett területen javult a környezet állapota.

A helyettes államtitkár elmondta: ebben a ciklusban élőhely-rekonstrukciós, a természeti környezetet javító programokra 38 milliárd forintot különített el a magyar kormány, melyből 90 projektet terveznek megvalósítani, szintén százezer hektáron. Emellett ökoturisztikára, látogatóközpontok építésére több mint négymilliárd forintot kapnak a nemzeti parkok, valamint további infrastrukturális fejlesztésekre is lehet pályázni a különböző programokban. A fesztiválon Tihany több pontján is kulturális rendezvényeket, kézműves vásárt tartanak.

levendula fejlesztés természet
Kapcsolódó cikkek