Közélet

Három magyar sportoló biztosan ott lehet a jövő évi téli paralimpián

Három magyar sportoló biztosan ott lehet a jövő évi, pjongcsangi téli paralimpián. A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) szerdai közlése szerint eldőlt, hogy alpesi síben, sífutásban és sílövészetben lesz magyar induló.

Alpesi síben a látássérültek B1-es kategóriájában – itt olyanok szerepelnek, akiknek a látása erősen korlátozott, szinte teljesen vakok – Balogh Zsolt és a guide-ja, Bocsi Bence szerezte meg a kvótát, míg Lőrincz Krisztina az ülő-sífutók 10,5-es kategóriájában és sílövészetben jutott indulási joghoz. Ő a nyári sportágakban is remekel, a tavalyi riói paralimpián például evezésben 11. lett.

„A riói sikerek új lendületet adtak a magyar parasportolóknak. Büszkék vagyunk rá, hogy újra képviselhetik hazánkat sportolók a téli paralimpián, a legutóbbi, Szocsiban rendezett téli játékokon ugyanis nem volt magyar versenyző” – idézte az MPB közleménye Szabó László elnököt. „Nagy siker, hogy a hat téli paralimpiai sportágból háromban is el tudunk indulni, köszönhetően a nagy munkát végző sportolóknak és felkészítőiknek, akiknek a munkáját ezúton is köszönöm.” A 2018-as paralimpia március 9-én kezdődik, a kvalifikációs időszak február 23-án zárul.

paralimpia
Kapcsolódó cikkek