Közélet

Így csábítja a fiatalokat gyárszalagjai mellé a Nestlé

A Nestlé magyarországi központi irányításában a 30 alattiak aránya a foglalkoztatottak egyharmadát teszi ki, a termelésben résztvevőkkel együtt országosan csak minden ötödik munkavállaló fiatal.

Noha a Nestlé magyarországi központi irányításában a 30 alattiak aránya a foglalkoztatottak egyharmadát teszi ki, a termelésben résztvevőkkel együtt országosan csak minden ötödik munkavállalója sorolható a fiatalok közé. Az arányok javítása érdekében a duális szakképzési együttműködésbe bevont álláshelyei számát megtöbbszörözi a társaság diósgyőri és szerencsi üzemeiben – derül ki a Nestlé közleményéből.

A vállalat hangsúlyozza, Diósgyőrben több évtizede tradicionális módszerekkel készülnek csokoládéfigurák, és a nyugdíjba menő édesipari termékgyártó szakmunkások utánpótlása fontos feltétele a minőség fenntartásának. Némileg hasonló a helyzet a gépesített termelést biztosító munkatársak körében is, ugyanakkor ezen a területen a technológiai fejlődés egyébként is állandó kihívás elé állítja a munkaerő képzéséért felelős vezetőket.

A 2015-ben megindított duális szakképzési együttműködési program évről évre hoz be a régióból olyan fiatalokat a gyárba, akik az elméleti képzés mellett egy világcég gyárában szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat – írják. A két miskolci középfokú oktatási intézménnyel, a Szemere Bertalan Szakközépiskolával és a Debreczeni Márton Szakiskolával közösen indított képzések eredményeképpen jövőre a Nestlé szerencsi és diósgyőri gyára összesen három évfolyamon már több mint 50 fiatalnak adhat duális szakképzést.

munkavállaló fiatal Nestlé duális képzés
Kapcsolódó cikkek