Közélet

Kiderült: Putyin biztosan Magyarországra látogat

Már biztosra vehető, hogy Vlagyimir Putyin, orosz elnök Budapestre látogat a nyári cselgáncs-világbajnokság idejére – írja a Blikk.

Már biztosra vehető, hogy Oroszország első számú vezetője, Vlagyimir Putyin tiszteletét teszi fővárosunkban az augusztus 28-tól szeptember 3-ig tartó cselgáncs-világbajnokságon, amelyre többek között Orbán Viktor miniszterelnök hívta meg – írja saját forrására hivatkozva a Blikk hozzátéve: az orosz elnökre látogatása alatt bombakeresők, mesterlövészek, elit egységek vigyáznak majd.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kiszáll repülőgépéből Budapesten
Forrás: MW

A protokollnak megfelelően a miniszterelnök, valamint a nemzetközi szövetség vezetője hívta meg Vlagyimir Putyint, aki a sportág nemzetközi szervezetének tiszteletbeli elnöke – árulta el lapunknak dr. Tóth László, a Magyar Cselgáncsszövetség elnöke. – Eddig nem mondta le a látogatását, ezért úgy készülünk, hogy tiszteletét teszi az eseményen. Korábban egyébként Bécsben, az Európa-bajnokságon is ott volt – tette hozzá az elnök.

A világ egyik legbefolyásosabb politikusa legutóbb február 2-án járt Budapesten. Akkor is nagyon komoly biztonsági intézkedések voltak érvényben, most pedig tovább bonyolítja a helyzetet – fogalmaz a lap -, hogy egy tömegrendezvényen is részt vesz. Azaz mindenre felkészülnek a biztonságiak, a feladatokból, ahogy eddig, természetesen a Terrorelhárítási Központ szakemberei is kiveszik a részüket.

Budapest cselgáncs Putyin
Kapcsolódó cikkek