BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Távozott posztjáról a horvát külügyminiszter

Távozott posztjáról Ivo Stier horvát külügyminiszter, de továbbra is tagja marad a kormányzó pártnak, a Horvát Demokratikus Közösségnek (HDZ).

Lemondott hétfőn Ivo Stier horvát külügyminiszter, de egyúttal közölte, hogy továbbra is tagja marad a kormányzó pártnak, a Horvát Demokratikus Közösségnek (HDZ), és a kereszténydemokrata politikát fogja képviselni a parlamentben. Kiemelte: létrehozták a keretet az öntudatos külpolitika irányításához, most azonban szerinte egy új időszak kezdődik.

„Nagy megtiszteltetést jelent Horvátországot képviselni a világban, de most fontosabb a kereszténydemokrata értékeket képviselni itthon” – húzta alá. A politikus három nappal azután jelentette be lemondását, hogy a horvát parlament múlt pénteken bizalmat szavazott az új koalíciós kormánynak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.