Közélet

Új befektető a Taxify-nál

A világ egyik vezető mobil alapú közlekedési alkalmazását üzemeltető cég, a DiDi Chuxing befektetőként működik együtt a jövőben a Taxify-jal

A világ egyik vezető mobil alapú közlekedési alkalmazását üzemeltető cég, a DiDi Chuxing befektetőként működik együtt a jövőben a Taxify-jal. Ezzel a lépéssel Európa és Afrika legnépszerűbb mobilalkalmazásává válhat az észt taxis startup. Korábban már a Skype, a Google és a TransferWise is befektetőként támogatta a cég működését.

Markus Villing, a Taxify alapító-vezérigazgatója elmondta: biztos benne, hogy új partnerével cége még inkább megszilárdítja jelenlegi pozícióját a főbb piacokon és tovább folytathatja a terjeszkedést. Kiemelt céljuk, hogy Európa, valamint Afrika egyik legkedveltebb és legegyszerűbb közlekedés megosztási platformja maradjanak a jövőben is – közölte a Taxify.

A 2013-ban Észtországban alapított Taxify az egyik leggyorsabban növekvő startup Európában és Afrikában. Az innovatív utazási mobilalkalmazásnak több mint két és fél millió felhasználója van a régió 18 országának nagyvárosaiban, többek között Magyarországon is.

Taxify
Kapcsolódó cikkek