Közélet

A tudományról szól ez az este

Seprűlovaglás, ismerkedés robotokkal vagy épp parányi áramterelőkkel – minderre lehetőség nyílik szeptember 29-én a Kutatók Éjszakáján. Ma délutántól késő estig hazánk 51 városában, 186 helyszínen több mint 2500 ingyenes programon vehetnek részt az érdeklődők.

A Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Virtuális Valóság Laboratóriumában lehetőség lesz seprűnyélen repülésre. A miskolci intézet e programon bemutatja egyedi, ipari célokra kifejlesztett virtuális tréningplatformját, amelynek segítségével egyszerre lehet térbeli és finommotoros mozgásokat gyakorolni. A kft. budapesti telephelyén robotokkal lehet majd találkozni, lehetőség lesz megismerkedni a nanovilág csodáival, virtuálisan repülni és „élőben” találkozni Marie Sklodowska-Curie-vel, az első női Nobel-díjas tudóssal. De lesz különleges tűzijátékkal egybekötött lézershow is. Mindeközben az intézmény szegedi intézetében az alternatív energiaforrások jelentőségéről, az olajfaló bacilusok munkájáról, az algakutatási és algatermesztési kutatói munkáról lehet majd tájékozódni.

Az eseményről a rendezvény honlapján (www.kutatokejszakaja.hu) lehet tájékozódni. A programok egy része a termek szűk befogadóképessége miatt csak előzetes regisztrációval látogatható.

virtuális valóság rendezvény Kutatók Éjszakája
Kapcsolódó cikkek