Közélet

Színpadon a pénzügyi összeomlás

A 2008-as globális pénzügyi válság egyik kulcsszereplőjéről, a Lehman Brothers cégről rendez színházi darabot az Amerikai szépség direktora.

A 2008-as globális pénzügyi válság egyik kulcsszereplőjéről, a Lehman Brothers cégről rendez színházi darabot az Amerikai szépség direktora. Sam Mendes Oscar-díjas brit rendező a londoni Nemzeti Színházban viszi színpadra a drámát. A 150 éves cég felemelkedését és bukását bemutató háromrészes színdarabot az olasz Stefano Massini írta, 2014 óta olasz, francia és német színpadokon is nagy sikert aratott.

A darab 1844-ben kezdődik, amikor Henry Lehman Bajorországból megérkezik New Yorkba, hogy álmait valóra váltsa. Hamarosan csatlakozik hozzá két fivére is, és létrehoznak egy szerény gyapotforgalmazó vállalatot, majd üzleti vállalkozásaik egyre nagyobbra nőnek, s végül globális pénzpiaci céggé válnak. A történet a vállalat 2008-as összeomlásával ér véget, amely megrengette az egész nemzetközi pénzvilágot. A darab mindhárom részét egy estén játsszák, de az előadás rövidebb lesz, mint az ötórás eredeti.

pénzügyi válság összeomlás színdarab
Kapcsolódó cikkek