Közélet

Adventi ételosztás Csepelen

Hajléktalanoknak és rászorulóknak osztott meleg ételt Csepelen az Ökumenikus Segélyszervezet és a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft.

Hajléktalanoknak és rászorulóknak osztott meleg ételt kedden délben Csepelen a Kossuth Lajos utcában az Ökumenikus Segélyszervezet és a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. Nem kevesebb mint 600 adag székely káposztát mértek ki, tejföllel, kenyérrel, de jutott gyümölcstea és bejgli is a szegényeknek. Az ételosztáson részt vett többek között Schmittné Makray Katalin és Hampel Katalin divattervező. A helyszínen fűtött, feldíszített sátor és karácsonyi zene is várta a rászorulókat.

Süllős Gyulánétól, a PENSIO Minőségi Közétkeztetés Kft. tulajdonosától megtudtuk, hogy

hozzávalóként 200 kiló káposzta, 60 kiló sertéscomb, 50 kiló hagyma, 60 kiló kolbász került a hatalmas kondérba, ami aztán órák alatt székelygulyássá főtt össze.

Persze kellett még ehhez 30 liter tejföl is, hogy a 600 adag étel ízesebb legyen.

600 adag ételt osztottak szét a rászorulóknak
Fotó: Kanyó Béla

Schmittné Makray Katalin, a volt köztársasági elnök felesége minden esztendőben megjelenik adventkor ugyanezzel a jótékony csapattal, hol Csepelen, hol Ferencvárosban, hogy segítsen a nincsteleneken. Így nem kevés tapasztalat birtokában mondhatta el, hogy szerencsére évről évre rövidebb a sor az ételosztó sátor előtt. „Azt hiszem, ez jót jelent” – örvendezett, miközben a kondérból mérte ki a székelygulyást. „Vagy kevesebb a rászoruló, vagy több helyen osztanak ételt.”

advent ételosztás Csepel
Kapcsolódó cikkek