Közélet

Kistelepülések kulturális projektjeit támogatja az állam

Több tízmillió forinttal támogatja pályázati úton az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Kultúráért Felelős Államtitkársága 119 kistelepülés kulturális projektjeit.

A negyvenmilliós keretösszegre 1000 fő alatti lélekszámú, hátrányos helyzetű magyarországi települések önkormányzatai pályázhattak kulturális projektek megvalósítása, minőségi kulturális értékekhez való hozzáférés lehetőségének bővítése céljából – tudatta az MTI-vel csütörtökön az Emberi Erőforrások Minisztériumának kulturális államtitkársága.

A közlemény szerint a felhívásra 319 önkormányzat nyújtott be pályázatot, közülük 119 nyert el 140 ezer forinttól 400 ezer forintig terjedő, vissza nem térítendő támogatást programjai megvalósításához.

Örvendetes, hogy a pályázók zöme hangsúlyt fektet a helyi közösség ismereteinek, kulturális tapasztalatainak bővítésére, pártolja a családi kohéziót szolgáló események szervezését, illetve odafigyel a határon túli testvértelepülésekkel való kapcsolattartásra, a kapcsolatok erősítésére - értékelte az eredményt az államtitkárság.

kistelepülések kulturális program Emmi
Kapcsolódó cikkek