Közélet

Annyi volt az érdeklődő, hogy az NVI oldala sem bírta el

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) az urnazárás utáni előzetes eredményadatokat is a jelenleg működő technológiával teszi közzé – közölte Pálffy Ilona, az NVI elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján. Az NVI délelőtt a nagy érdeklődésre tekintettel egy nagyobb teherbírású megoldásra állította át a valasztas.hu oldalt.

Pálffy Ilona elmondta: a napközbeni adatok 7 órás jelentésénél észlelte az NVI, hogy kimagasló az érdeklődés a valasztas.hu honlapon megjelenő részvételi adatok iránt. Ezért a 9 órás jelentés alatt a rendkívül magas érdeklődés zökkenőmentes kiszolgálása érdekében a honlapot az NVI átállította egy nagyobb teherbírású megoldásra – tette hozzá, felidézve, hogy erről a technikai megoldásról az április 5-én tartott tájékoztatón már informálták a pártokat.

Mint mondta, az átállítás idején átmeneti szolgáltatáskiesés volt tapasztalható.

Az új megoldás üzembe állítása óta azonban a napközbeni adatok megjelenítése üzemszerűen és folyamatosan működik.

Pálffy Ilona egy kérdésre válaszolva elmondta: korábban már tesztelték a választási honlapot, de ekkora terhelésre nem számítottak.

Szavazás a Zugligeti Általános Iskolában
Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Közölte azt is, hogy a mozgóurna iránti kérelem benyújtása is akadálymentesen megtehető. (Mozgóurnát délután 3 óráig lehet kérni.)

Magyarország választ

Rendben zajlik az országgyűlési képviselő-választás. Továbbra is nagyon magas a részvétel: 13 óráig többen mentek el szavazni, mint az elmúlt öt választás bármelyikén. Kövesse a választást percről percre a VG.hu-n!

 

választás 2018
Kapcsolódó cikkek