Közélet

Kasszasiker várományosa az új Bosszúállók

A filmtörténelem hatodik olyan alkotása az Avengers: Infinity War (Bosszúállók: Végtelen háború), amely több mint 200 millió dolláros premierre számíthat. Néhány elemző szerint a film 250 millió dollárt hoz majd az első hétvégén, és verni fogja a Star Wars: Ébredő erőt, ami minden idők legnagyobb bevételével debütált – írja a CNBC.

Kétség sem fért hozzá, hogy az új Bosszúállók-film minden idők legnagyobb kasszasikerei között szerepel majd. Az elmúlt években a Marvel-filmek meglepően erős bemutatókkal rukkoltak elő, az ígéretek szerint most még nagyobb felhajtásra lehet számítani. A legfrissebb elemzések szerint a nyitó hétvégén 190–235 millió dollár közötti bevételt hozhat a film.

Nagyon kevés film hozta annyira lázba a közönséget már a bemutató előtt, mint a Végtelen háború . felrobbant tőle a közösségi média
Forrás: AFP

Ez ugyan kevesebb, mint az Ébredő erő 248 millió dolláros debütálása, de az elemzők szerint még számos olyan tényezővel is számolni kell, amelyek nagy meglepetést okozhatnak. Például az is nehezíti a pontosabb becslést, hogy még egyetlen stúdió sem csinált olyat, mint a Disney: hogy összeköt több tucat karaktert, amelyek az elmúlt tíz év során 18 filmet hoztak létre. A Végtelen háború a bosszúállókkal és a galaxis őrzőivel indul, de olyan karakterek is bemutatkoznak majd, mint Doctor Strange és a Pókember.

Nagyon kevés film hozta annyira lázba a közönséget már a bemutató előtt, mint a Végtelen háború, felrobbant tőle a közösségi média

– mondta Shawn Robbins, a BoxOffice.com vezető elemzője, aki szerint az Infinity War 235–255 millió dollárral fog nyitni. A Wall Street Journal adatai szerint már 50 millió dollárnál tart az eladott jegyek értéke. A pontosabb becsléseket nagyon sok tényező nehezíti. „Nem tudtuk, hogy A galaxis őrzői 2. akkora sikert hoz majd, és azt sem, hogy a Thor: Ragnarök megnyomja a Thor-franchise reset gombját, azt pedig pláne nem tudtuk, hogy a Fekete Párduc minden idők egyik legjelentősebb filmje lesz” – mondta Paul Dergarabedian, a comScore vezető médiaelemzője.

Fontos, hogy a rajongók megtöltsék a mozitermeket, mert lehet, hogy ez az utolsó alkalom, hogy kedvenc hősüket a vásznon láthatják. Ugyanis a Marvel legkiválóbb tehetségei a szerződéseik végén járnak, és vadul zajlik a spekuláció, hogy vajon a forgatókönyvírók elpusztítanak-e fő karaktert.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja

mozibevételek film marvel
Kapcsolódó cikkek