Közélet

Megjelent a legveszélyesebb magyar munkahelyek listája

Statisztikák szerint, amennyiben középkorúként egy budapesti feldolgozóipari középvállalatnál dolgozik, úgy a legveszélyezettebbek közé tartozik.

Az idei első negyedévben, egészen pontosan április 8-áig 4 541 munkabalesetet regisztrált a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya – ez valamivel alacsonyabb az elmúlt két évben mért számoknál, a négy évvel ezelőtti adatokhoz képest viszont jelentős növekedést jelent.

2018. első negyedévében 19 halálos, 9 súlyos csonkolásos, 36 súlyos és 52 csonkolásos munkabaleset történt. Mindezek miatt a hatóság mintegy 17 millió forintnyi bírságot szabott ki a cégekre – írja a napi.hu.

Fotó: Pixabay

A legtöbb baleset Budapesten történik, ennek valószínűleg az az oka, hogy itt van a legtöbb munkavállaló. Második helyen Győr-Moson-Sopron megye áll, de ott már csak nagyjából fele annyi baleset történik, mint a fővárosban.

A legtöbb baleset a kis- és középvállalatoknál történt. A 45-54 év közöttiek a voltak legveszélyezettebbek (1 105 baleset), utánuk jöttek a 35-44 év közöttiek (1 086) és a 24-35 év közöttiek (922). A fiatalok végeztek a lista végén.

A feldolgozóiparban (gépiparral együtt) történt a legtöbb munkabaleset (1874), amit a szállítás, raktározás követ (535), a kereskedelemben, gépjárműjavításban 483 baleset történt.

munkavállalás munkabaleset munkahelyi baleset
Kapcsolódó cikkek