Közélet

Sztárrendezőtől kapott dicséretet Trump

David Lynch amerikai filmrendező szerint Donald Trump elnöksége megnyithatja az utat további politikai kívülállók előtt.

Hosszú interjút közölt David Lynch amerikai filmrendezővel a The Guardian, melyben a kultikus direktor sajátos véleményt fogalmaz meg a jelenlegi amerikai elnökről.

Bár Lynch maga nem támogatta Trumpot a legutóbbi elnökválasztáson, a Twin Peaks alkotója szerint Donald Trump a legnagyobb – de legalábbis a legbefolyásosabb – elnökként vonulhat be az amerikai történelembe.

A legnagyobb elnökök között kaphat helyet a történelemben, mert annyira felforgatta az egész intézményt. Senki sem képes intelligens módon vitatkozni ezzel a fickóval

– mondta Trumpról a négy Oscar-díjra is jelölt rendező.

David Lynch szerint Trump az Egyesült Államok legbefolyásosabb elnöke lehet
Fotó: AFP/Sergii Kharchenko/NurPhoto

Bár a rendező szerint a jelenlegi elnök nem biztos, hogy jó munkát végez, személyével utat nyithat olyan kívülállóknak, akik képesek lehetnek erre.

Az úgynevezett vezetőink nem tudják előbbre vinni országunkat, semmit sem tudnak elintézni. Olyanok, mint a gyerekek. Trump személye erre mutatott rá

– érvel Lynch.

Az elefántember, a Kék bársony és a Veszett a világ rendezője azt is elárulta, a 2016-os előválasztáson Bernie Sanderst támogatta, a novemberi elnökválasztáson azonban Gary Johnson libertárius jelöltre voksolt – bár utóbbiban már nem teljesen biztos.

Nem vagyok igazán politikus alkat, de nagyon szeretem a szabadságot, hogy azt tegyem, amit akarok

– vallott világnézetéről a sztárrendező.

Hollywoodi berkeken belül nem mindenki látja ilyen pozitívan Trump szerepét, Robert De Niro például az elnök egyik legnagyobb kritikusának számít. A kétszeres Oscar-díjas színész legutóbb a Tony-díj átadóján szólt be a hivatalban lévő amerikai elnöknek, korábban pedig az összes étterméből is kitiltotta, valamint arról is többször beszélt, hogy szívesen behúzna egyet Donald Trumpnak.

Egyesült Államok Donald Trump David Lynch
Kapcsolódó cikkek