Közélet

Még nem lefutott a Trump–De Niro meccs

Nem hétköznapi szópárbaj kezd kialakulni az Amerikai Egyesült Államok elnöke és a kétszeres Oscar-díjas Robert De Niro között.

Nem hétköznapi szópárbaj kezd kialakulni az Amerikai Egyesült Államok elnöke és a kétszeres Oscar-díjas Robert De Niro között. Donald Trump ugyanis nem hagyta szó nélkül a színész legutóbbi kirohanását, aki vasárnap éjszaka, a Tony-díj átadóján kétszer is trágár szavakkal illette a hivatalban lévő elnököt.

Az ominózus mondatokat – „B***ódjon meg Trump” – az amerikai CBS televízió késleltetett élő adásában cenzúrázták, az internetre azonban kiszivárgott a színész beszólása.

Robert De Niro amerikai színész (b) és Donald trump amerikai elnök (j)
Fotó: AFP/Jorge Guerrero, Saul Loeb

A Kim Dzsong Unnal folytatott történelmi jelentőségű szingapúri találkozóról visszatérő Donald Trump a Twitteren reagált a színész szavaira – számolt be az elnöki válaszról a BBC. Ezekben „csökkent értelmű egyénnek” nevezte De Nirót, arra is utalva, hogy a színész túl sok ütést kapott a fejére igazi boxolóktól, amikor ilyen témájú filmeket forgatott.

Robert De Niro, a very Low IQ individual, has received too many shots to the head by real boxers in movies. I watched him last night and truly believe he may be “punch-drunk.” I guess he doesn’t...

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2018. június 13.

...realize the economy is the best it’s ever been with employment being at an all time high, and many companies pouring back into our country. Wake up Punchy!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2018. június 13.

De Niro több boxolóról szóló filmben is játszott karrierje során, két Oscar-díja közül az egyiket éppen a Dühöngő bika című moziban nyújtott játékáért kapta, ahol Jake LaMotta ökölvívót alakította.

A színész egyébként Donald Trump egyik nagy kritikusának számít, korábban többször is hangoztatta, hogy legszívesebben behúzna egyet Trumpnak.

Legutóbb pedig azt is elhatározta, hogy kitiltja összes étterméből az Egyesült Államok 45. elnökét. A Nobu étterem- és szállodalánc alapítója és társtulajdonosa egy új spanyolországi hotel májusi megnyitóján mondta azt, mindenkit nagyon szívesen lát, azonban Donald Trump amerikai elnök mindegyik helyről ki van tiltva.

Robert De Niro Donald Trump
Kapcsolódó cikkek