Közélet

Meghalt a fair play-életműdíjas Halmos Imre

Életének 89. esztendejében elhunyt dr. Halmos Imre fair play-életműdíjas tenisz mesteredző, sportvezető, a Testnevelési Egyetem egykori tanszékvezetője.

Életének 89. esztendejében, július 2-án elhunyt dr. Halmos Imre fair play-életműdíjas tenisz mesteredző, sportvezető, a Testnevelési Egyetem egykori tanszékvezetője. A hírt családja tette közzé az egyik közösségi oldalon – közölte a Magyar Olimpiai Bizottság.

Halmos a Központi Sportiskola alapító igazgatója, sokszoros kézilabda-válogatott, kiváló teniszező, kosárlabdázó, kézilabda és tenisz mesteredző, a Testnevelési Egyetem Sportjáték Tanszékének volt vezetője, az egyetem gyémántdiplomása. A Ferencváros örökös bajnoka.

Fotó: mob.hu

Nevéhez fűződik számos sportszakmai könyv írása, szerkesztése. Több műve jelent meg a teniszről, és ő írta a Sportjátékelmélet című szakkönyvet is, cikke jelent meg a Népsportban és a Képes Sportban is.

A sportszakember a 2016-ban 50 esztendős Magyar Fair Play Bizottságtól még abban az évben életmű diploma-elismerésben részesült. A díjat dr. Szabó Lajos, a Sportmúzeum igazgatója adta át 2017. október 24-én.

fair play Magyar Olimpiai Bizottság Halmos Imre
Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek