Közélet

Rekordot döntött az idei EFOTT, de még nem tudják, hogyan szervezik meg jövőre

Az EFOTT-ra kora szombaton lépett be a százezredik látogató, vasárnap estére pedig megdőlt az eddigi csúcs. Ennek ellenére kérdéses, hogy jövőre ugyanitt megtartják-e a fesztivált.

Tavaly 111 ezren voltunk, ami akkor rekordnak számított, így az idei fesztiválon újabb csúcsot állítottunk

– nyilatkozta Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Az EFOTT közleményéből kiderül, hogy az egyetemistákon kívül a családosok és az idősebb korosztály is meglátogatta az idei Velencei-tó parti fesztivált.

Napközben 200 féle programlehetőség közül válogathattak a fesztiválozok: többek között különböző turisztikai programok, mozi, kiállítók által szervezett játékok, 30 féle sporttevékenység, nagykivetítős VB nézés, vitorlázás, dodgem, bungee jumping is várta a látogatókat.

Fotó: EFOTT

A 6 napos fesztivál nagyobb balesetektől mentesen zárult: Az EFOTT idén is megkaphatná a »biztonságos fesztivál« elismerést, a mentősöknek szerencsére nem sok dolguk akadt a rendezvényen, és ezek a feladatok sem nyúltak tovább egy-egy boka- vagy csuklósérülés ellátásán. A nap okozta égések tekintetében azért nagyobb óvatosságra inteném a fiatalokat” – mondta Orosz Csaba, a rendezvény biztonságért felelős szakembere.

Hogy jövőre is Velencén rendezik-e meg az EFOTT-ot, még kérdés, a fesztiváligazgató tájékoztatása szerint a 2019-es helyszínről és a következő házigazda intézményről csak jövő év elején tudnak majd biztosat nyilatkozni.

A rendezvényre kora szombaton lépett be a százezredik látogató, vasárnap estére pedig megdőlt az eddigi csúcs: idén 115 117 ember fesztiválozott.

EFOTT nyár fesztivál
Kapcsolódó cikkek