Közélet

Öt év után távozik Thomas Doll a Fradi kispadjáról

Közös megegyezéssel távozik posztjáról Thomas Doll, az FTC labdarúgócsapatának német vezetőedzője – adta hírül kedden a fradi.hu. Sajtóértesülések szerint Szerhij Rebrov ülhet majd le a Fradi kispadjára.

A klub honlapja felidézi, hogy Thomas Doll 2013 decemberében érkezett a Ferencvároshoz, irányítása alatt az együttes sorozatban három Magyar Kupa-elsőséget, egy-egy Ligakupa- és Szuperkupa-győzelmet, valamint egy bajnoki bronz-, két ezüst- és egy aranyérmet szerzett.

Thomas Doll, a Ferencváros német vezetőedzője a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójában játszott Kisvárda Master Good – Ferencvárosi TC mérkőzésen
Fotó: MTI / Czeglédi Zsolt

Doll a transfermarkt.de statisztikái szerint 190 tétmérkőzésen irányította a zöld-fehéreket, amelyeken 113 győzelem, 44 döntetlen és 33 vereség volt a mérlege.

A klub szerdán délelőtt jelenti be hivatalosan, hogy ki lesz az új vezetőedző, de sajtóértesülések szerint

Thomas Doll helyét a Dinamo Kijev korábbi trénere (és játékosa), Szerhij Rebrov veheti át.

A Nemzeti Sport több forrásból megerősített információi a 44 éves ukrán ülhet le a Ferencváros kispadjára. Rebrov játékos-pályafutása során szerepelt a Sahtar Doneckben, a Dinamo Kijevben, a Tottenhamben, a Fenerbahcéban, a West Ham Unitedben és a Rubin Kazanyban is. A 75-szörös ukrán válogatott Rebrov 2014 óta edzősködik, korábban Kádár Tamás trénere is volt a Dinamo Kijevnél. Utóbbinál három évet töltött el a kispadon, ezalatt kétszer nyert bajnokságot és hazai kupát, valamint egyszer az ukrán Szuperkupát is elhódította irányításával a klub.

Szerhij Rebrov Ferencváros edző Thomas Doll
Kapcsolódó cikkek