Közélet

Sós Csaba: Ez az a Katinka, aki korábban volt

Sikeres Európa-bajnokságot tudhat maga mögött a magyar úszóválogatott a múlt héten véget ért glasgow-i viadalon, ám a szövetségi kapitány, Sós Csaba mégsem maradéktalanul boldog.

A kapitány a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy előzetesen 10 érmet remélt – titkon 12-14-et –, ebből 9 dobogós helyezést húztunk be (4 arany, 3 ezüst, 2 bronz).

Sós Csaba egyenként végigszaladt neves úszóink teljesítményén, kiemelte, hogy

az Eb-n gyakorlatilag csak Késely Ajna és Burián szerepelt csúcsformában,

a többiek elmaradtak legjobb tudásuktól.

A gyorsúszó Németh Nándor a verseny alatt lendült formába, de fiatal kora miatt neki még szoknia kell a közeget, rengeteg éles helyzetre van szükség, hogy rutinnal tudja kezelni ezeket a szituációkat.

Az aranyérmes Milák Kristófról elmondta, hogy

bár világcsúcsra is képes lehet, az érettségi miatt nem volt könnyű éve, ráadásul a számhalmozással túl is vállalta magát.

A fiatal versenyzőnek mindenképpen pihennie kell a közeljövőben.

A 400 vegyesen aranyat szerző Verrasztó Dávidnak keményen odaszólt Sós Csaba. Elárulta, hogy a 200 vegyesen mutatott úszása nem nyerte el a tetszését, ráadásul plusz kilók is vannak rajta, emiatt tartott a versenytől, amit a kapitány állítása szerint Verrasztó rutinnal teljesített, amit annak köszönhet, hogy már 15 esztendeje harcol a medencében. Sós szerint azonban a jövőben ez kevés lesz, és ha olimpiai érmet szeretne, akkor komolyabban oda kell tennie magát.

Hosszú Katinka

Fotó: Illyés Tibor

Hosszú Katinka miatt rendkívül boldog a szövetségi kapitány:

Jaj, ez az a Katinka, aki korábban volt: egy szeretetre méltó lány, akit az Eb alatt összevissza puszilgattam, sokat beszélgettünk...nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen.

Sós Csaba elmondja, hisz abban, hogy Katinka rátalál a megfelelő útra, és boldoggá teszi, hogy személyével olyan edzőt sikerült haza csábítani, mint Petrov Árpád.

A nem várt kategóriába tartozott Kapás Boglárka, aki

úgy nyerte meg a 200 pillangót, hogy tizenhat évvel ezelőtt másfél másodperccel jobb időt úsztak nála.

Ha Kapás ráfekszik a számra, akkor jó pillangós lehet belőle a jövőben.

Cseh Laciról annyit jegyzett meg a kapitány, hogy szomorú, hogy megszakadt az ország egyik kedvencének nagy sorozata, de példamutató a hozzáállása a fiatalok számára.

úszás Sós Csaba Hosszú Katinka Milák Kristóf Európa-bajnokság
Kapcsolódó cikkek