Közélet

Végleg leáldozhat Trump hollywoodi csillaga

A nyugat-hollywoodi önkormányzat egyhangúlag elfogadta azt a javaslatot, amely indítványozta Donald Trump amerikai elnök csillagának eltávolítását a Hírességek sétányáról.

Donald Trump 2007-ben kapott csillagot az NBC televízió The Apprentice című valóságshowjában való részvételért. A csillagot számos alkalommal megrongálták azóta, hogy Trump elnök lett, volt aki festékkel öntötte le, mások graffitit rajzoltak rá.

Legutóbb július végén vált vandalizmus áldozatává az amerikai elnök csillaga, akkor egy férfi csákánnyal verte szét Trump csillagát.

Fotó: AFP/Robyn Beck

Az önkormányzat felszólította a Los Angeles-i kereskedelmi kamarát, hogy távolítsa el az csillagot, azzal indokolva, hogy

nyugtalanító Trump magatartása a nőkkel és más cselekedetei is.

Leron Gubler, a kamara elnöke a Los Angeles Times napilappal közölte, a kamara még soha nem távolított el csillagot, mivel azokat a sétány „történelmi szövetének” tartja.

A csillagok odaítéléséről a hollywoodi kereskedelmi kamara dönt minden évben, több száz jelentkezés közül. Évente mintegy 20-30 híresség kap csillagot. A kiválasztottaknak az elismerés fejében 30 ezer dollárt kell fizetniük a kamarának a csillagok fenntartásával kapcsolatos költségekre.

Hírességek sétánya Donald Trump csillag Hollywood
Kapcsolódó cikkek