Közélet

Elrendelte a nyomozást az ügyészség az Altusnál

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség helyt adott a Magyar Nemzeti Bank panaszának, és a nyomozás elrendelésére hívta fel a BRFK-t.

Nyomozás indulhat az Altus Portfólió Kft. jogosulatlan pénzügyi tevékenysége miatt – írja a Magyar Idők a Fővárosi Főügyészség ügyészség tájékoztatására hivatkozva.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség helyt adott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) panaszának, a Budapesti Rendőr-főkapitányság feljelentést elutasító határozatát hatályon kívül helyezte, és a nyomozás elrendelésére hívta fel a hatóságot.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke feleségével, Dobrev Klárával
Fotó: MTI/Mohai Balázs

A kerületi ügyészség előzőleg megvizsgálta az MNB panaszát, és megállapította, hogy a feljelentés-kiegészítés során beszerzett, valamint a panaszban szereplő újabb adatok alapján a felvetett bűncselekmény gyanúját kizárni nem lehet.

A jegybank még augusztusban szabott ki 15 millió forint bírságot a Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára vezette Altus Portfólió Kft.-re engedély nélküli pénzkölcsönnyújtás miatt,

és azonnali hatállyal megtiltotta a jogsértő szolgáltatás folytatását, egyúttal büntetőfeljelentést tett az ügyben.

Az MNB szerint a társaság két év alatt mintegy 400 millió forintnyi pénzkölcsönt nyújtott jogosulatlanul magánszemélyeknek, társaságoknak, köztük a mintegy 6,3 milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsított Czeglédy Csaba cégének.

Gyucsány Ferenc dobrev klára MNB nyomozás Altus Portfólió
Kapcsolódó cikkek