Közélet

Boldog karácsonyt is rendelhetünk a pizza mellé

A NetPincér ismét részt vesz az Élelmiszerbank segély akciójában, hogy az ünnepek idején minél több nélkülöző kapjon valódi karácsonyi ajándékot.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is elindítja karácsonyi adománygyűjtését, amely az elmúlt évtizedben több százezer magyar családot segített karácsony előtt tartós élelmiszercsomagokkal. A NetPincér pedig 2018-ban is kiemelt partner a karácsonyi csomagok célba juttatásában.

A piacvezető magyar online ételrendelési szolgáltató december 31-ig virtuális étlapot kínál budapesti felhasználóinak, melyen 500, 1000 és 1500 forintos virtuális menük „rendelésével” adományozhatunk.

A segítség fontosságát jelzi, hogy minden ezer forint adomány 30 ezer forint értékű élelmiszercsomag kiszállítását teszi lehetővé.

Magyarországon közel 2 millió tonna élelmiszert dobunk ki évente. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a jó minőségű, fogyasztható, de hibás csomagolású, közeli lejáratú, már nem eladható termékekből igyekszik minél többet megmenteni, és partner szervezeteivel eljuttatni a rászorulókhoz, immár 13 éve.

Fotó: Shutterstock

A nagy kereskedelmi láncok és az önkéntesek segítségével évente több ezer tonna tartós élelmiszer kerül az egyesület által segített mintegy 340 ezer magyar családhoz, gyermekotthonokba, családsegítő, hajléktalan ellátó szervezetekhez, idős-otthonokba és fogyatékosokat gondozó intézményekbe. A gond, hogy a karácsony előtt érkező adományok kiszállítása az ország több ezer pontjára hatalmas költséget jelent.

Ebben segít ismét kiemelt partnerként a NetPincér a budapesti virtuális étlappal. A cég a korábbi években is több ezer családot segített hozzá ahhoz, hogy az év végén valóban ünnepi étkezésekben legyen részük. A szolgáltató ebben számít több százezer felhasználójára és 75 ezres Facebook követőtáborára.

A segítséghez bármely budapesti online ételrendelés esetén elég kiválasztani a rendelési felületen a virtuális étlapot, és ott kosárba helyezni az 500-tól 1500 forintig terjedő menüket. A befolyó összeget a NetPincér teljes egészében eljuttatja az Élelmiszerbankhoz, ennek tranzakciós költségeit is átvállalva.

A nemzetközi adatok szerint Magyarországon – akárcsak időszakosan is – minden harmadik család rászorul a segítségre. Sok többgyermekes családban a szülők betegsége vagy anyagi helyzete teszi lehetetlenné, hogy rendszeres és megfelelő étkezést biztosítsanak a gyermekeknek.

A Magyar Élelmiszerbank a tavalyi adventi akcióban csak a lakossági adományokból 236 tonna tartós élelmiszert – tésztát, rizst, lisztet, cukrot és konzerveket – sikerült összegyűjteni.

Ezzel a kereskedelmi láncok felajánlásait kiegészítve 39 ezer karácsonyi csomagot juttattak el a rászorulókhoz a helyi karitatív partnereken keresztül.

Netpincér Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsony jótékonyodás
Kapcsolódó cikkek