Közélet

Putyin újévi üdvözletét küldte Trumpnak

Az orosz államfő szerint Moszkva nagyon sok témáról kész tárgyalni Washingtonnal.

Vlagyimir Putyin orosz államfő újévi üdvözlőlevelet küldött Donald Trump amerikai elnöknek, és ebben hangsúlyozta, hogy Moszkva nagyon sok témáról kész tárgyalni Washingtonnal – közölte vasárnap a Kreml.

Vlagyimir Putyin hangsúlyozta, hogy a stratégiai stabilitás és a nemzetközi biztonság szempontjából az orosz-amerikai viszony a legfontosabb. Megerősítette, hogy Oroszország a lehető legszélesebb témakörről hajlandó tárgyalni az Egyesült Államokkal

– olvasható a Kreml közleményében.

Trump néhány héttel ezelőtt váratlanul lemondta tervezett találkozóját Putyinnal a G20 országcsoport novemberi argentínai csúcsértekezletén, arra hivatkozva, hogy az orosz erők az Azovi-tengeren tüzet nyitottak ukrán hadihajókra, és elfogták őket.

Donald Trump amerikai elnök (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/pool/Mihail Klimenyev

Putyin Bassár el-Aszad szíriai elnöknek is küldött újévi üdvözletet, és ebben ígérte, hogy Oroszország továbbra is támogatja a damaszkuszi kormányt és a szíriai népet „a terrorizmus elleni küzdelemben, az ország szuverenitásának és területi egységének megvédésében”.

Az orosz elnök a világ más vezetőinek is küldött üdvözletet az orosz elnöki hivatal közlése szerint, köztük Theresa May brit és Abe Sindzó japán miniszterelnöknek, valamint Hszi Csin-ping kínai elnöknek.

Donald Trump orosz-amerikai kapcsolatok Vlagyimir Putyin
Kapcsolódó cikkek