Közélet

Fegyveres rab szökött meg Budapesten

Pénteken délben egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről – értesült az Index. Információink szerint a rendőrség később közleményt ad ki az eset kapcsán. (Videó)

Pénteken délben egy fegyveres rab szökött meg a Fővárosi Törvényszékről – értesült az Index. A portál úgy tudja, egy büntetőügy tárgyalásán egy vádlott elvette az őr fegyverét, a pisztolyt az őr fejéhez szorította így menekült ki az épületből, majd egy autót is szerzett.

Fotó: VG

Egy szemtanú szerint egy szürke Suzukiba ült bele, ezután az őrt elengedte. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az autó vezetőjét is elengedte-e.

A Fővárosi Törvényszék közleményéből csak annyi derült ki, hogy

„a terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáró bírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát, amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.„

Az index forrása szerint hatalmas rendőri készültség a Dózsa György út – Váci úton, mindenhol golyóálló mellényes rendőrök állnak, és az Árpád hídon is több rendőrautó áll, Pestről Budára csak egy savon lehet átkelni.

A 24.hu információi szerint a szökés után szinte a teljes BRFK-t mozgósították, a rabot a XV. kerületben, a Nyírpalota utcában kapták el nemrég. A híroldal úgy tudja, lövések is dördültek. Az erről készült nem hivatalos videó itt látható:

http://indavideo.hu/video/lovoldozes_1

Ezen az látszik, hogy a szürke terepjáróval érkező rab a fűre hajtva megkerüli a rendőri blokádot. Ezután a rendőrök tüzet nyitnak rá a Nyírpalota úton, de továbbhajt.

Frissítés:

Megkerestük az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahonnan Csécsi Soma szóvivő arról tájékoztatott, hogy sajtóközleményt adnak ki később az eset kapcsán.

Fővárosi Törvényszék rab szökés
Kapcsolódó cikkek