Közélet

Akcióterv a migráció megfékezéséért

A migráció megállítása érdekében hétpontos akciótervet hirdetett Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, és kérte a választókat, menjenek el voksolni, mert a keresztény Európát meg kell védeni.

Hétpontos programot hirdetett a bevándorlás megállításáért Orbán Viktor, és kérte a magyar szavazókat: május 26-án menjenek el voksolni, és aláírásukkal támogassák a programot. A miniszterelnök a Fidesz Európai Parlamenti (EP) választási programját bemutató rendezvényen kiemelte: az EP-választáson keresztény civilizációnk léte a tét, illetve az, hogy bevándorláspárti vagy -ellenes vezetői lesznek-e az EU-nak. A kontinens megmarad-e az európaiaké, vagy átveszik a helyet más civilizációból érkező tömegek.

A hét pont

  • A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak
  • Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére
  • Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül
  • Meg kell szüntetni a migráns-kártyákat és a migráns-vízumot
  • Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, viszont térítse meg a határvédelem költségeit
  • Európában senkit ne érjen hátrányos megkülönböztetés azért, mert keresztény
  • Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén
  • A miniszterelnök rámutatott, hogy az európai elittel szembeni elégedetlenség legfőbb forrása ma Európában a migráció kezelése. Holott az 500 millió lakosú EU – amely lélekszámot tekintve nagyobb, mint az Egyesült Államok és Oroszország együtt –, ha akarná, meg tudná állítani a tömeges bevándorlást, de kísérletet sem tett rá. Sőt, a Juncker-féle vezetés inkább ösztönzi azt. Rámutatott: Európát ma népvándorlás fenyegeti, aminek legfőbb oka, hogy a kontinensünkön kívül sokkal több gyermek születik, mint Európában, így a migrációs válság fő oka belül keresendő. Orbán Viktor szerint Európában azért nem születnek nagyobb számban gyermekek, mert az unió identitásválsággal és kulturális meghasonulással küzd. Rámutatott, hogy Brüsszelben semmit sem hallani családpolitikáról, csak a legális migráció fontosságáról, ami valójában egy európai népességcsere-program fedőneve.

    Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban április 5-én
    Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

    A miniszterelnök beszélt az Európai Néppárt (EPP) és a Fidesz viszonyáról is. Úgy fogalmazott, hogy „a mi jövőnkről mi döntünk”. Hozzátette: a voksolás után meglátják, merre fordul a Néppárt. Most úgy tűnik, balliberális irányba, a liberális európai birodalomépítés és a bevándorlók Európájának irányába. Aláhúzta, ha ez így lesz, akkor biztosak lehetnek benne, hogy a Fidesz nem követi. Manfred Weber EPP-frakcióvezető, csúcsjelölt közelmúltban tett megnyilvánulásait nemzeti önérzetet borzolónak nevezte. Szerinte a brüsszeli elit virtuális világban él, amely nem akarja figyelembe venni a realitásokat. Így fordulhat elő, hogy a katolikus bajor Weber sértegeti a magyarokat. Egy „brüsszeli bajor” tehet ilyet, de egy „müncheni bajor„ biztosan sohasem tenne így – nyomatékosította.

    Jean-Claude Juncker leköszönő európai bizottsági elnököt „tőrőlmetszett szocialistának” nevezte, akit felelőssé tesz az illegális migrációért, Közép-Európa és Nyugat-Európa közötti viszony megromlásáért, és a Brexitért. A Juncker-féle bizottság munkájáról ekképpen vont mérleget: „az angolok kimennek, a bevándorlók pedig bejöttek”. Orbán Viktor az Európai Egyesült Államok tervét a brüsszeli elit hatalmi törekvésének tartja a nemzetállamokkal szemben. Pozitívan szólt viszont a V4-ek – és Románia – összefogásáról, kiállásáról.

    Végezetül hangsúlyozta: „mutassuk meg Brüsszelnek a május 26-i” választáson, hogy a végső szót nem a Soros-féle NGO-k és a brüsszeli bürokraták, hanem az emberek mondják ki.

    Aláírásgyűjtés

    Országos aláírásgyűjtő akciót indít szombattól a Fidesz, amelyben arra kérik a magyar embereket, hogy aláírásukkal támogassák Orbán Viktor miniszterelnök pénteken bejelentett hétpontos akciótervét a bevándorlás megállítására. (MTI)

     

    migráció bevándorlás EP-választás Orbán Viktor Európai Unió
    Kapcsolódó cikkek