Közélet

Átadták a BGE új oktatási centrumát

Az elmúlt 5 évben 4 milliárd forintot költött a BGE innovációs fejlesztésekre, ebből 3,7 milliárd forintot saját forrásból teremtettek elő, mondta az egyetem rektora.

A magyar gazdaságnak szüksége van a jól képzett pénzügyi szakemberekre, akik értik és megértik a pénzügyi világ kockázatait és lehetőségeit – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) új Fintelligence Oktatási Centrumának átadóján.

Varga Mihály pénzügyminiszter
Fotó: MTI/Soós Lajos

Hozzátette: a kormány alapvető elve, hogy a magyar emberek pénzügyi tudatosságának fejlesztése mindnyájunk fontos gazdasági és társadalmi érdeke. Ez ugyanis hosszabb időtávon jelentős hatással bír a magyar lakosság jólétére, így a fogyasztásra, a megtakarításokra is, és ezeken keresztül a gazdasági növekedésre, valamint annak stabilitására is.

A most átadott centrum a hazai felsőoktatásban már a negyedik, korábban Miskolcon, Pécsett, Debrecenben és Pécsett adtak át ehhez hasonló centrumot.

A BGE a felvett hallgatók száma alapján az ország egyik legnépszerűbb egyeteme, és az előzetes adatok alapján szeptembertől további 8 százalékkal bővül a hallgatók száma mondta Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora.

A centrum létrejöttét az Unicredit Bank, a Mastercard és a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ támogatta.

pénzügyi tudatosság bge Varga Mihály FINTELLIGENCE
Kapcsolódó cikkek