Közélet

Ingyen lehet filmeket megnézni a héten

A játékfilmeket 500 ft-os áron, a többi filmet ingyenesen tekintheti meg az érdeklődők a héten a Corvin moziban.

Hétfő este az életmű-díjak átadásával indult az ötödik Magyar Filmhét programsorozata. Az idén ötödik alkalommal megrendezett seregszemlén több mint 200 magyar játékfilm, kisfilm, dokumentumfilm, animáció, de még televíziós sorozatok is megtekinthetőek a Corvin Moziban – olvasható az Infostart oldalán.

Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera művészi pályáját ismerte el a Magyar Filmakadémia Egyesület a Magyar Filmhét tegnap esti nyitógáláján. Novák Emil, az egyesület elnöke az InfoRádiónak elmondta régi céljuk vált ennek az életműdíjnak a megalapításával valóra.

Fotó: AFP

„Nagyon örülünk annak, hogy első alkalommal ilyen kiemelkedő színészeknek tudunk díjakat átadni” – fogalmazott. A játékfilmeket 500 forintos áron, a többi filmet ingyenesen tekintheti meg az érdeklődők a héten a Corvin moziban. Az interneten a legjobb filmekre a közönség is szavazhat.

Látható lesz egyebek mellett újra az Egy nap, a Napszállta, a Genetis, a Nyitva, a Vad Balaton, a Ruben Brandt a gyűjtő, A könnyű leckék és az Úr hangja is. Novák Emil hangsúlyozta idén rekordszámú – körülbelül kétszáz – magyar filmet neveztek a Filmhétre.

mozi Magyar Filmhét Corvin Mozi
Kapcsolódó cikkek