Közélet

Tömegével buktak meg a vállalkozók a bulinegyedben

Az újabb razzia során a vizsgált helyek több mint felében fordultak elő szabálytalanságok, és csaknem minden alkalommal termékeket foglaltak le. Az érintett gazdálkodók 10 millió forintos bírságra számíthatnak.

A belvárosi szórakozóhelyeken és üzletekben ellenőriztek az adóhatóság, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), valamint a VI. és VII. kerületi önkormányzat szakemberei.

A cél a jövedéki szabályok betartásának ellenőrzése, a számla-, és nyugtaadás nélküli áruforgalom visszaszorítása, a feketefoglalkoztatás megelőzése, a végrehajtható tartozások beszedése, és az élelmiszerbiztonsági szempontok vizsgálata volt.

Fotó: Szigetváry Zsolt

A számos szabálytalanság mellett megfigyelhető volt, hogy az – adótraffipaxon előzetesen meghirdetett – ellenőrzés hetében a bejelentett alkalmi munkavállalók száma 230 fővel, míg a kiadott nyugták száma csaknem 20 000-rel nőtt. Még mindig gyakori a zárjegy nélküli alkoholtermékek forgalmazása, vagy a gyengébb minőségű italok prémium kategóriás üvegbe való áttöltése.

Az akcióban részt vevő végrehajtók 15 millió forintnyi tartozás miatt eszközöket, és készpénzt is foglaltak.

Azok az üzletek pedig, amelyek „technikai üzemszünet” miatt éppen az ellenőrzés hetében tartottak zárva, a kiemelt figyelmére számíthatnak a jövőben.

bulinegyed razzia
Kapcsolódó cikkek