Közélet

Elstartolt a Globális Klímasztrájk

A harmadik globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti tüntetés délelőtt a Clark Ádám térről indult el a Kossuth térre a Lánchídon keresztül.

Több ezren gyűltek össze a budapesti Clark Ádám téren péntek délelőtt a harmadik globális klímasztrájk alkalmából. A tüntetők a Lánchídon át mentek Pestre, a végállomás a Kossuth tér volt, a Parlament előtt tartottak beszédet – derül ki az Euronews beszámolójából.

A harmadik globális klímasztrájkhoz kapcsolódó budapesti tüntetés résztvevői az Országház előtti Kossuth Lajos téren. A tüntetést a Fridays For Future Magyarország mozgalom szervezte.
Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Budapesten kívül további 15 magyar városban demonstrálnak a klímavédelemért a Fridays For Future Magyarország szervezésében. A szervezet előzetes beszámolója szerint május 24-én, az előző Globális Klímasztrájkon legalább 3 ezer ember vett részt a fővárosban.

A szervezők hozzá tették, hogy

a pénteki III. Globális Klímasztrájkra több, mint 17 ezer ember jelezte érdeklődését. Az Euronews beszámolója szerint azonban körülbelül 3-5 ezren vehettek részt a megmozdulásban.

A tömeg túlnyomórészt középiskolásokból és egyetemistákból állt, Csepelről egy komplett középiskola jött el demonstrálni – számolt be a portál tudósítója, aki számos külföldi diákot is látott a gyülekező tömegben.

klímasztrájk tüntetés Globális Klímasztrájk
Kapcsolódó cikkek