Közélet

Trump-ellenes szövegei miatt hallgatták ki Eminemet

A nyomozók lefolytattak egy vizsgálatot, amit követően találkozót beszéltek meg a rapper ügyvédein keresztül.

Eminem dalait Donald Trump amerikai elnökre és családjára nézve olyan veszélyesnek tartotta a titkosszolgálat, hogy a rapper szövegeit hosszas elemzésnek vetették alá, és fel is keresték az előadót – írja a BuzzFeed.

Az Index szemléje szerint az amerikai portál közérdekű adatigénylést nyújtott be, hogy megtudják az igazat Eminem és a titkosszolgálat közötti találkozóval kapcsolatban. A héten egy 40 oldalas dokumentumot kaptak, ami bizonyítja, hogy valóban megtörtént a találkozó.

Eszerint egy aggódó polgár jelentette a Framed című dal szövegét megjelenésének napján, ugyanis ezekben a rapper az elnök lányának, Ivanka Trumpnak megöléséről rappel, valamint az elnököt is támadja.

Kiderült, az aggódó polgár a TMZ lap egyik munkatársa volt, aki azzal kereste meg a titkosszolgálatot, hogy a szöveget kommentálják, ez indíthatta be a nyomozást. Az iratokban szerepel, hogy nem ez volt az első alkalom, hogy a rapper fenyegetően beszélt Trumpról.

Eminem
Fotó: AFP

A nyomozók lefolytattak egy vizsgálatot, amit követően találkozót beszéltek meg a rapper ügyvédein keresztül 2017. december 20-án. Végül 2018. január 16-án kérdezték Eminemet az ügyvédei jelenlétében. A dokumentumokból annyi derül ki, hogy egy freestyle és a Framed számok szövegeiről kérdezték.

Donald Trump Eminem
Kapcsolódó cikkek