Közélet

Eljárás indult a visontai gázképződés ügyében

Környezetkárosítás miatt indult rendőrségi eljárás a Mátrai Erőmű Zrt. visontai telephelyén kialakult gázképződés ügyében – jelentette be a Heves megyei rendőrfőkapitány pénteken Markazon.

Czinege László a cég és az érintett hatóságok által a térség településvezetői számára szervezett tájékoztatón elmondta: az ügyről megjelent sajtóinformációkra alapozva szerdán és csütörtökön két hasonló tartalmú, környezetkárosítás miatt tett feljelentés érkezett a rendőrségre. Jelezte: az elfogultság látszatát is elkerülendő, kérelmére a vizsgálatot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja le.

Az eseményen Hampó Norbert, az erőmű biztonsági vezetője hangsúlyozta: a térségben élők, valamint a társaság és a környező ipari park dolgozóinak biztonsága nincs veszélyben. Szakértők bevonásával jelenleg is vizsgálják a gázképződés kialakulásának okait, és tart a probléma felszámolása – tette hozzá.

Illusztráció – Fotó: VG / Móricz-Sabján Simon

Erőteljes szagokra lettek figyelmesek Visonta környékén

A Mátrai Erőmű környezetében lévő településeken riadalmat okozott az a hír, hogy az erőmű visontai telephelyén kedden erőteljes szagú bomlástermékeket észleltek. Az erőmű megtette a szükséges óvintézkedéseket a dolgozók körében, és haladéktalanul felvette a kapcsolatot a hatóságokkal – közölte korábban a Mátrai Erőmű Zrt.

Az erőmű eladásáról tárgyal az Opus és az MVM

A Mátrai Erőmű Zrt. 72,66 százalékos közvetett tulajdoni hányadát a Magyar Villamos Műveknek adhatja el az Opus Global és a Status Energy Magántőkealap.

 

Visonta Mátrai Erőmű
Kapcsolódó cikkek