Pénz- és tőkepiac

A Mátrai Erőmű eladásáról tárgyal az Opus és az MVM

A Mátrai Erőmű Zrt. 72,66 százalékos közvetett tulajdoni hányadát a Magyar Villamos Műveknek adhatja el az Opus Global és a Status Energy Magántőkealap.

Az Opus Global és a Status Energy Magántőkealap, mint potenciális eladók szándéknyilatkozatot írtak alá a MVM Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-vel november 19-én a Mátrai Erőmű Zrt. eladásáról – jelentette be az Opus a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A szándéknyilatkozat aláírásával a résztvevő felek kijelentették, hogy tárgyalásokat kezdenek a Mátrai Erőmű Zrt. 72,66 százalékos közvetett tulajdoni hányadának értékesítéséről.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / VG

Az Opus közlése szerint a szándéknyilatkozat – tartalma szerint – egyik fél számára sem keletkeztet szerződéskötési kötelezettséget vagy bármely más kötelező erejű kötelezettségvállalást, amely kizárólagosan a potenciális vevő általi független döntésen alapulhat.

A tárgyalások során a résztvevő felek minden tőlük telhető erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb ésszerű határidőn belül sikerrel záruljanak.

Mátrai Erőmű Opus MVM
Kapcsolódó cikkek