Közélet

Húszmilliárdnál tart a Steindl Imre-program

A Kúriának helyet adó Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium épületrekonstrukciójának tervezésével folytatódik a Steindl Imre-program.

A Kúriának helyet Igazságügyi Palota és az Agrárminisztérium épületrekonstrukciójának tervezésével folytatódik a Steindl Imre-program, amelynek keretében nemrég felépült a Szabad György Irodaház is. A jövőben képviselői irodaházként szolgáló épület 12,9 milliárd forintból valósult meg az Országházba vezető alagúttal és az Országházban új előadóteremmel kiegészülve.

A kívül régi, belül ultramodern irodaház átadás-átvétele most van folyamatban

– tájékoztatta a Világgazdaságot az Országgyűlés sajtóirodája.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

A Steindl Imre-programban zajló beruházások költsége 2019 harmadik negyedévének végére megközelítette a 20 milliárd forintot, a legnagyobb költségelem a Szabad György Irodaházé. Ennél jóval kevesebbe, 2,9 milliárd forintba került az Országgyűlési Őrség által már birtokba vett Balassi Bálint utcai Tisza Lajos Irodaház felújítása és átépítése, amelynél most a támogatási szerződés elszámolása zajlik. A 450 tagú őrség ideiglenesen az Országházban volt elhelyezve. Hamarosan a Fehér Házként emlegetett Képviselői Irodaházból a Szabad György Irodaházba telepítik át az eddigi funkciókat.

Még nem üresedett meg jelentős nagyságú terület, de a költözések után megújulnak a kiürített helyiségek

– közölték a sajtóirodán.

A teljes cikk a Világgazdaság csütörtöki számában olvasható

Országgyűlés képviselői irodaház Fehér Ház Szabad György Irodaház Steindl Imre Program
Kapcsolódó cikkek