Közélet

Megállító táblákkal figyelmeztetnek Hévízen a járvány idején

A megállító táblák azokhoz szólnak, akik az otthon tartózkodás szabályait nem tartják be.

Megállító táblákkal, figyelemfelkeltő piktogramokkal, rövid, ám mindenki számára érthető ajánlásokkal is felhívja a figyelmet Hévíz városa a koronavírus járvány során tapasztalható helytelen emberi magatartás veszélyeire – áll Hévíz Város Önkormányzatának közleményében.

Papp Gábor polgármester elmondta: az önkormányzat összehangolt, megfeszített, folyamatos munkával tájékoztatja a hévízieket a járvánnyal kapcsolatban meghozott intézkedésekről, tanácsokkal, ha kell, tiltásokkal hívja fel az egyes korosztályok figyelmét a veszélyekre a város honlapján, hivatalos Facebook-oldalán és a város lapjában, ám úgy tűnik,

még jobban ki kell használni a nyomtatott lehetőségeket is, mert még mindig vannak, akik nem veszik elég komolyan a kérdést,

veszélyeztetik környezetük egészségét.

A megállító táblák éppen azokhoz szólnak, akik ezekben a vészterhes időkben

az otthon tartózkodás szabályait nem tartják be.

A városvezető bízik abban, hogy a figyelmeztetések, tiltások, veszély jelzések végre nem nyitott kapukat döngetnek. A táblákat a város forgalmas pontjain helyezik ki.

A Balatonhoz menekülnek a járvány elől az emberek

Jóval nagyobb volt a mozgás a Balaton-parton az elmúlt napokban, mint korábban. Vannak, akik a fővárosból utaztak el nyaralójukba a koronavírus-terjedés miatt elrendelt vészhelyzetben. A koronavírus miatt meghozott döntések értelmében a diákok otthonról tanulnak, a szüleik pedig jó eséllyel home office-ból dolgoznak, ezért sok családnak adta magát, hogy leutazzanak a Balatonra.

 

Hévíz koronavírus piktogram
Kapcsolódó cikkek