Közélet

A Balatonhoz menekülnek a járvány elől az emberek

A koronavírus miatt a diákok otthonról tanulnak, a szüleik pedig jó eséllyel home office-ból dolgoznak, ezért sok családnak adta magát, hogy leutazzanak a Balatonra.

Jóval nagyobb volt a mozgás a Balaton-parton az elmúlt napokban, mint korábban. Vannak, akik a fővárosból utaztak el nyaralójukba a koronavírus-terjedés miatt elrendelt vészhelyzetben – írja a Sonline.

A koronavírus miatt meghozott döntések értelmében a diákok otthonról tanulnak, a szüleik pedig jó eséllyel home office-ból dolgoznak, ezért sok családnak adta magát, hogy leutazzanak a Balatonra.

„Többen vagyunk most a nyaralókban, mint egy évvel korábban” – közölte az egyik üdülőtulajdonos. „Mi ilyenkor általában eljövünk, és már nyárig itt is maradunk. Budapestiek vagyunk, és azért vagyunk itt, mert nyugalmasabb a környék, nincs annyi veszélyforrás, találkozási helyzet másokkal, mint otthon.”

Fotó: MTI/Szabó Sándor

A portál szerint a jelenség nem egyedi, hiszen több balatoni településre megérkeztek a vidéki – sok esetben fővárosi – üdülőtulajdonosok. Megjelentek olyan bejegyzések a közösségi médiában, amelyben

a helyiek arra kérik a budapesti tulajdonosokat, hogy maradjanak inkább otthon. Mert az ott élők arra panaszkodnak, hogy amióta a vidékiek megérkeztek, sok tartós élelmiszerből hiány alakult az áruházakban.

„Pénteken érkezett a hívás olyan vendégektől, akik már korábban is szálltak meg nálunk, hogy jönnének home office-ban dolgozni ”– mondta a Boathouse Balatonlelle tulajdonosa.

Azóta azt is mondták, hogy az egész irodát leköltöztetnék hozzánk, és kérték, hogy ideiglenes lakcímre bejelentkezhessenek hozzánk

– tette hozzá.

 

járvány Balaton koronavírus
Kapcsolódó cikkek