Közélet

Számos edzőterem továbbra is nyitva van a járvány alatt

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt a kormány a zárt helyen, közösségben való sportolást megtiltotta.

„Jogkövető állampolgár vagyok, belátom és megértem, hogy nem vihetem a lányomat játszótérre, mert bezárt az összes. Ennek ellenére a budapesti konditermek fele nyitva van, és bármennyire is hihetetlen, emberekkel van tele.

Emberekkel, akik lihegnek egymás hegyén-hátán, és utána mennek a dolgukra, akár a kórt terjesztve!”

– írta a Pesti Hírlap egyik olvasója, aki azt is írta, hogy az edzőterembe eljáró gyermekéért aggódik.

A koronavírus-fertőzés terjedése miatt a kormány a zárt helyen, közösségben való sportolást megtiltotta, ám nem rendelkezett ilyen kategorikusan az edzőtermekre vonatkozóan, amelyek 15 óráig fogadják a sportolni vágyókat.

Fotó: Pixabay

„Az üzemeltető a nyitva tartással nem követ el jogsértést, viszont minden egyes ember, aki odamegy edzeni, megsérti a kijárási korlátozást.

Hiszen a kormányrendelet közérthetően megadja, hogy ki mikor és miért hagyhatja el a lakóhelyét. És a rendelet egyértelműen fogalmaz a sportolási lehetőségekkel kapcsolatban is”

– olvasható a levélben.

Egyéni szabadidős sporttevékenység, lehetőleg zöldterületen egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható, másoktól legalább 1,5 méteres távolságot tartva.

Kiderül, hogy a levélírója felhívta a Budapesti Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletét, ahol azt közölték, hogy ez nem az ő dolguk.

A szabálysértés elkövetőivel szembeni intézkedés rendőri hatáskör az édesanya érvelése szerint, mivel minden egyes ember, aki edzőteremben tartózkodik, jogsértést követ el, amiért 5 ezertől 500 ezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki.

járvány koronavírus edzőterem edzés
Kapcsolódó cikkek