Közélet

Adományokat vitt az UNICEF gyerekvédelmi intézményeknek és gyermekkórházaknak

Az UNICEF Magyarország az elmúlt hetekben számos intézménnyel vette fel a kapcsolatot az egész országban.

Az UNICEF Magyarország megkezdte védőfelszerelések és más adományok kiszállítását a koronavírus járvány alatt is heroikus munkát végző hazai gyermekjóléti, gyermekvédelmi, köznevelési és gyermekgyógyászati intézményeknek – írja az UNICEF.

A szervezet munkatársai és önkéntesei

összesen 6200 darab sebészmaszkot és 1570 darab speciális maszkot (FFP2) adtak át

a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet, az ÉKC Új Szent János Kórház és Szakrendelő Gyermek és Ifjúságpszichiátriai Rehabilitációs Osztálya, több vidéki gyermekotthon, valamint egy fővárosi anyaotthon dolgozóinak.

Pár nappal korábban az UNICEF Magyarország Kilátó programjában résztvevő gyermekotthonok

kézfertőtlenítőből, lázmérőkből és maszkokból álló csomagokat vehettek át, de a támogatók segítségével élelmiszert, tisztítószereket és játékokat is sikerült eljuttatni rászoruló, bevételüket elveszítő családoknak és a nehéz helyzetben lévő gyerekeknek.

Az UNICEF Magyarország várja további vállalatok és magánszemélyek jelentkezését, hogy még több segítséget tudjon célba juttatni a krízis csendes áldozatainak.

Fotó: UNICEF

Az UNICEF Magyarország az elmúlt hetekben számos gyermekek ellátását végző intézménnyel, bentlakásos gyermekotthonokkal, anyaotthonokkal, gyermekkórházakkal, kórházi gyermekosztályokkal, köznevelési intézményekkel vette fel a kapcsolatot az egész országban, hogy kiderüljön, miben szenvednek hiányt a vírushelyzet kapcsán.

Az igénylista alapján egészségügyi védőfelszerelésre, számítástechnikai eszközökre, vitaminokra, tartós élelmiszerre, játékokra, tisztítószerekre és mentális támogatásra van égető szükségük. Több vállalat és magánszemély is azonnal csatlakozott a felhíváshoz, hogy a maga eszközeivel támogassa az UNICEF kezdeményezését és ezen keresztül a legvédtelenebb gyerekeket. Azokat, akiket a mostani krízis is a lehető legérzékenyebben érint.

adakozás UNICEF koronavírus
Kapcsolódó cikkek