Közélet

Az egészségügyi szolgáltatók készítik elő az 500 ezer forint egyszeri juttatás kifizetését

Az átláthatóság és a többes juttatások elkerülése érdekében az egészségügyi szolgáltatók rögzítik dolgozóik jutalmának kifizetési kérelmét – közölte az Emmi.

A kormány korábbi ígéretéhez híven meghálálja az egészségügyben dolgozók járvány idején tanúsított áldozatvállalását, embert próbáló helyzetekben való helytállását, így július 1-jén bruttó 500 ezer forintos egyszeri juttatást kap 160 ezer egészségügyi és egészségügyben dolgozó.

Az egészségügyi szolgáltatók dolga, hogy a juttatásra jogosult dolgozóikat lejelentsék, ezt nem a dolgozóknak maguknak kell megtenniük. Az egészségügyi dolgozók jutalmának kifizetési kérelmét – a bérkiegészítéshez hasonlóan- a szolgáltatók adminisztrációs rendszerén keresztül kell rögzíteni.

Fotó: Shutterstock

Mivel a jutalomra mindenki csak egyszer jogosult,

tehát akinek több jogviszonya van, illetve, főállása mellett további jogviszonnyal rendelkezik, a kifizetés számára is csak egyszer történik meg, ezért az átláthatóság és a többes juttatások elkerülése érdekében az adatokat dolgozónként szükséges rögzíteni.

Ezt a jelentést az egészségügyi szolgáltatók végzik

és nem jelentkezhetnek adminisztrációs többletteherként, hiszen már kialakított gyakorlatuk van az ehhez hasonló intézkedések végrehajtásban. A közfinanszírozott ellátást végző, de magán fenntartású szolgáltatók számára pedig, így nyílik lehetőség az egyszeri rendkívüli juttatás kifizetésére. Az intézkedés gördülékenységét az is jelzi, hogy a közel 11 ezer érintett szolgáltatóból, pár nap alatt, már 3 ezer leadta az igényét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnek.

egészségügyi szolgáltató 500 ezer forint orvos Emmi egészségügy juttatás
Kapcsolódó cikkek