Közélet

Elvették Djokovic összes Amerikában szerzett pénzét és pontját

A szerb vasárnap éjszakai mérkőzésén véletlenül torkon lőtt egy vonalbírót, s a szabályok szerint ez kizárást ért, még akkor is ha nem szándékos volt.

Az első helyen kiemelt szerb Novak Djokovicot egy vonalbírónak ütött labda miatt kizárták nyolcaddöntős mérkőzéséről, így véget ért számára az amerikai nyílt teniszbajnokság.

A férfi verseny első számú favoritja a spanyol Pablo Carreno-Busta elleni nyitó szettben riválisa 6:5-ös vezetésénél, a 11. játék végén dühében elütötte a labdát, amely

torkon találta az egyik vonalbírót, akit el is kellett szállítani a helyszínről.

A szerb játékos próbálja menteni a mehthetőt
Fotó: MTI/AP/Seth Wenig

Az eset után hosszú vita kezdődött, a szerb sztár a mérkőzésvezetővel és a verseny első emberével közel tíz percig tárgyalt, majd tudomásul vette, hogy – a szabályoknak megfelelően – a kizárás sorsára jutott.

A mérkőzés után a világranglista első helyezettje közleményben kért elnézést mindenkitől.

https://www.instagram.com/p/CE0AzAOH2cp/

Djokovic után az USTA is közleményt adott ki, melyben kijelentették, hogy a visszalépésen felül megfosztották a US Openen szerzett összes pontjától, illetve pénzdíjától is.

https://www.facebook.com/usopentennis/photos/a.124965457186/10157439857047187/?type=3&theater

Djokovic – aki idén egészen mostanáig mind a 26 meccsét megnyerte – 18. Grand Slam-diadalára készült New Yorkban, ahol karrierje során háromszor hódította el a US Open trófeáját.

Novak Djokovic US Open vonalbíró
Kapcsolódó cikkek