Közélet

A brit kormány számára egyre sürgetőbb a futballdrukkerek ügye

Az Angol Labdarúgó Szövetség és a ligák vezetősége sürgetik a szigetország kormányát, hogy engedje vissza a stadionokba a szurkolókat.

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) és a ligák vezetősége sürgetik a szigetország kormányát, hogy engedje vissza a stadionokba a szurkolókat, akiket nyílt levelükben arról biztosítottak, hogy biztonságos körülmények között tudják megrendezni a mérkőzéseket.

A brit kormány eredetileg október 1-től azt tervezte, hogy az arénák teljes befogadóképességének 25-33 százalékáig visszaengedi a drukkereket, de szeptemberben Boris Johnson miniszterelnök közölte, egyelőre halasztják az intézkedést, hogy megakadályozzák a koronavírus-fertőzés további terjedését.

A nyílt levelet

  • Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója,
  • Mark Bullingham, az FA vezérigazgatója,
  • illetve Kelly Simmons, az FA női labdarúgásért felelős vezetője
  • és David Baldwin, az angol liga (EFL) vezérigazgatója
  • írta alá. Kijelentették, közösen dolgoztak az elmúlt időszakban azon, hogy a szurkolók szempontjából biztonságossá tegyék a meccsek helyszíneit.

    Fotó: Glyn KIRK / POOL / AFP

    „Tizenegy próbaeseményt rendeztünk már meg, ezeken sikeresen bemutattuk, hogy megfelelő módon le tudjuk bonyolítani a mérkőzéseket” – írták.

    Hozzátették, minél hamarabb térhetnek vissza a drukkerek,

    annál hamarabb egyesülhetnek újra a közösségek, és támogathatják a helyi munkaerőt,

    az emberek megélhetését, a helyi vállalkozásokat, így az ország gazdaságát is.

    „Tovább sürgetjük a kormányt, hogy engedélyezze a szurkolók biztonságos körülmények közötti visszatérését a létesítményekbe, tekintettel arra, hogy a nagyobb művészeti ágak, valamint a koncerthelyszínek már rendezhetnek zárt térben olyan eseményeket, melyeknél betartják a kötelező távolságtartási szabályokat” – áll a levélben, melyben hangsúlyozzák, a stadionok szabadtéri létesítmények, amelyekben szigorú előírásokat tartatnak be a nézőkkel.

    Az Egyesült Királyságban a kedd reggeli adatok szerint a koronavírusos fertőzöttek száma 518 222, és eddig 42 459-en haltak meg a betegségben.

    LIGA Angol Labdarúgó Szövetség bajnokság koronavírus labdarúgás
    Kapcsolódó cikkek