Közélet

Közel 2000 embernek elég vért adtak a bankárok

A Bankszövetség által életre hívott Jótett Bank CSR-program első rendezvénysorozatán összesen 11 bankban szerveztek a héten kihelyezett véradást.

A Bankszövetség által életre hívott Jótett Bank CSR-program első rendezvénysorozatán összesen 11 bankban szerveztek a héten kihelyezett véradást, illetve a bankok munkatársai látogattak el az Országos Véreellátó Szolgálat véradóhelyeikre, hogy véradományokkal segítsék a gyógyító folyamatokat.

Fotó: VG

Az elmúlt években mást sem hallottam, mint, hogy az emberek a bankárok vérét akarják. Hát most mi magunk döntöttünk úgy, hogy vérünket adjuk

– mondta Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, a Bankszövetség elnökségi tagja annak kapcsán, hogy a Takarékbank épületében fejeződött be a Banki Véradók Hete programsorozat.

Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára szerint a Jótett Bank első kezdeményezése megmutatta azt, hogy a bankrendszer nem csak a pénzügyek terén partnere az embereknek, de egyéb vállalásaival is tud és akar is segíteni a társadalomnak.

Dr. Nagy Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgató-helyettese szerint az első négy nap eredményei nyomán – csütöetök estig 501 adag vért adtak le a program keretében – bizonyos,

hogy a program eléri a célját és több, mint 600 egység vér segíti majd a betegellátást.

Mindez közel 2000 beteg számára elegendő vért jelent – hangsúlyozta a szakember.

A Jótett Banknak az első kezdeményezése volt a Banki Véradók Hete, a közeljövőben újabb összbanki programok megvalósítását tervezik – jelentette be a főtitkár.

Az MKB is csatlakozott a Bankszövetség JÓTETT Bank programjához

A Magyar Bankszövetség kezdeményezésére az MKB Bank is csatlakozott a Jótett Bank néven megvalósuló közös társadalmi felelősségvállalás programsorozathoz. Az MKB Bank CSR programjának kiemelt fontosságú részét képezi a rendszeres véradások szervezése.

Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi

bankszövetség véradás Banki Véradók Hete Országos Vérellátó Szolgálat Jótett Bank
Kapcsolódó cikkek