Közélet

Összeakasztotta a bajszát az olasz sportminiszter és Cristiano Ronaldo

„A játékosokat a képességeik nem hatalmazzák fel arra, hogy tiszteletlenek a hatóságokkal szemben és hogy hazudjanak” – közölte az olasz tárcavezető.

Egymásnak ment az olasz sportminiszter és a portugál futballista – olvasható a Telex oldalán.

A játékosokat a képességeik nem hatalmazzák fel arra, hogy arrogánsak legyenek, tiszteletlenek a hatóságokkal szemben és hogy hazudjanak

– közölte Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter Cristiano Ronaldo ügyében. A tárcavezető hozzátette:

Cristiano nem tisztelte a protokollt, és a Szövetségi Ügyészség vizsgálatot indított annak érdekében, hogy ez bebizonyosodjon.

A portugál világklasszis futballista ugyanis visszarepült Olaszországba, Torinóba a válogatottbeli kötelezettségei és a koronavírus-diagnózisa után,

ezzel pedig a sportminiszter szerint megsértette a járvány terjedésének megakadályozása érdekében hozott olasz biztonsági előírásokat

– írta az As.

Fotó: Tiziana FABI / AFP

Cristiano Ronaldóról múlt kedden hozták nyilvánosságra, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje. A válogatottal együtt készülő Ronaldót ezek után izolálták, és természetesen nem játszhatott szerda este Svédország ellen a Nemzetek Ligája-meccsen, bár Fernando Santos szövetségi kapitány szerint nagyon szeretett volna.

A 35 éves, ötszörös aranylabdás portugál futballistánál még Lisszabonban, a válogatott táborában állapították meg, hogy elkapta a koronavírust,

ennek ellenére múlt szerdán visszarepült Olaszországba, hogy ott töltse a karanténidőszakot.

Az olasz sportminiszter ugyanakkor elmarasztalta Ronaldót a visszautazás miatt, amellyel szerinte megsértette Olaszország járványügyi szabályait.

Fotó: Diogo PINTO / Portuguese Football Federation (FPF) / AFP

Ronaldo az Instagramon egy élő videóban válaszolt a sportminiszter kritikájára:

Tiszteletben tartom az előírásokat, hazugság, hogy megszegtem azokat. Visszatértem Portugáliából, a csapatommal betartottunk minden előírást. Mentőhelikopterrel utaztam vissza, és Torinóban sem kerültem kapcsolatba senkivel.

https://www.youtube.com/watch?v=hIUbGrdzQCc

Erre reagálva jelentette be Spadafora, hogy Ronaldo hazudik, az igazság kiderítése érdekében pedig ügyészségi vizsgálatot kezdeményez.

karantén koronavírus Vincenzo Spadafora Cristiano Ronaldo Olaszország
Kapcsolódó cikkek